Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2007

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΩΣΤΗ ΑΒΥΣΣΙΝΟΥ (ΧΑΙΝΗΣ)

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΑΓΚΑΛΗ» ΣΤΗΝ ΛΙΘΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/12 ΚΑΙ ΩΡΑ 9ΜΜ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ
ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΑΒΥΣΣΙΝΟ (ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΩΝ ΧΑΙΝΗΔΩΝ)
ΕΙΣΟΔΟΣ 10 ΕΥΡΩ.
Ο Κωστής Αβυσσινός γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σκαλάνι Ηρακλείου και έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα δίπλα στο πατέρα του, το δάσκαλο της Κρητικής μουσικής και δεξιοτέχνη του βιολιού Γιώργη Αβυσσινό. Ταξίδεψαν μαζί για συναπτά έτη τόσο σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό μεταφέροντας το ήθος της μουσικής μας παράδοσης όπου υπάρχει Ελληνισμός.
Το 1996 σε συνεργασία με τον γνωστό Τούρκο δεξιοτέχνη του βιολιού Σενιχ Αντεγκερ και τον Χαίνη Δημήτρη Αποστολάκη φτιάχνει τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο Του Λιβυκού το Πέλαγος. Ταυτόχρονα συνεργάζεται επί σκηνής με πλήθος καταξιωμένων μουσικών τόσο σε παραδοσιακά όσο και σε ρεμπέτικα σχήματα. Το 1997 συνεργάστηκε με το συγκρότημα Χαίνιδες. Καρπός αυτής της συνεργασίας είναι το άλμπουμ με τίτλο Το Μεγάλο Ταξίδι.
Ο Κωστής Αβυσσινός κουβαλώντας τις καταβολές της Κρητικής παράδοσης και αφομοιώνοντας βιωματικά πολλές παραδόσεις ( Σμυρναίικο, Νησιώτικο, ρεμπέτικο) έχει το αισθητήριο να τις ζωογονεί και να τις καθιστά λειτουργικές στο σήμερα συνεπαίρνοντας τον ακροατή σε αξέχαστα πρωτότυπα μουσικά ταξίδια. Έχει πάρει μέρος σε διεθνή φεστιβάλ λαϊκής μουσικής στη Γαλλία, Ιταλία, Αμερική, Βέλγιο, Γερμανία, Καναδά, Τουρκία κ.τ.λ. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε πολλές πόλεις και χωριά της Κρήτης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας ( Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Γιάννενα, και στα νησιά του Αιγαίου).